Hortobágyi gombás palacsinta (egy kicsit másként)

(https://www.recept-oldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/hortobagyi-gombas-palacsinta.html) forrás alapján

 

Hozzávalók :

12 hagyományos palacsinta,

1 fej apróra kockázott vöröshagyma,

50 dkg tisztított és felszeletelt gomba,

1 pritaminpaprika

1 evőkanál pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt kömény, néhány csipet őrölt bors, só,

1 evőkanál étolaj,

1 zöldpaprika és egy paradicsom ,

1 kis doboz (kb. 1,5 dl) tejföl,

1 evőkanál liszt. A tálaláshoz: 1 kis doboz tejföl.

 

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Egy evőkanál étolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a köményt és a borsot, átkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fél deci vízzel, beletesszük a felszeletelt gombát, a kicsumázott paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, beleöntjük a tejfölt, ha kell utánízesítjük. Főzzük még tíz percig. Úgy jó, ha az ételnek bőségesen van leve.
Ezután a szaftot leszűrjük a gombáról, és félretesszük. A visszamaradt gombát megszórjuk egy evőkanál liszttel, és egy percig kevergetve pirítjuk, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, megtöltjük vele a palacsintákat, amelyeket aztán egy tűzálló tálba rendezünk, leöntjük a gongaszafttal,reszelünk rá sajtot és letakarva negyed órára 180 fokos sütőbe teszünk.