
Hortobágyi gombás palacsinta (egy kicsit másként)
(https://www.recept-oldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/hortobagyi-gombas-palacsinta.html) forrás alapján
Hozzávalók :
12 hagyományos palacsinta,
1 fej apróra kockázott vöröshagyma,
50 dkg tisztított és felszeletelt gomba,
1 pritaminpaprika
1 evőkanál pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt kömény, néhány csipet őrölt bors, só,
1 evőkanál étolaj,
1 zöldpaprika és egy paradicsom ,
1 kis doboz (kb. 1,5 dl) tejföl,
1 evőkanál liszt. A tálaláshoz: 1 kis doboz tejföl.
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Egy evőkanál étolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a köményt és a borsot, átkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fél deci vízzel, beletesszük a felszeletelt gombát, a kicsumázott paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, beleöntjük a tejfölt, ha kell utánízesítjük. Főzzük még tíz percig. Úgy jó, ha az ételnek bőségesen van leve.
Ezután a szaftot leszűrjük a gombáról, és félretesszük. A visszamaradt gombát megszórjuk egy evőkanál liszttel, és egy percig kevergetve pirítjuk, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, megtöltjük vele a palacsintákat, amelyeket aztán egy tűzálló tálba rendezünk, leöntjük a gongaszafttal,reszelünk rá sajtot és letakarva negyed órára 180 fokos sütőbe teszünk.