
Rakott hús
Hozzávalók:
- 6 szelet csont nélküli karaj (de bármilyen hússal lehet készíteni)
- 2 darab zsemle beáztatva
- 1 egész tojás
- 2 ek tejföl
- 2 db főtt tojás, apróra vágva
- liszt
- 1 kisebb sárgarépa kockára vágva és megpárolva
- 10 dkg gomba párolva
- 1 cs petrezselyem összevágva
- 1 kisebb hagyma megpárolva
- ½ ananász konzerv
Tetejére:
- 375 g tejföl
- 1 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon kissé átpirítjuk. Olajozott tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a húsra simítjuk egyenletesen. A tejfölbe belekeverjük az olajat és a lisztet, majd az étel tetejére simítjuk. Fóliával lefedve puhára pároljuk, majd megszórjuk a sajttal és szép pirosra sütjük.
Forrás: Olcsó receptek.hu / Domján Mária receptje alapján.
https://olcso-receptek.hu/egytaletelek/rakott-hus-2/