Rakott hús

 

 

Hozzávalók:

  • 6 szelet csont nélküli karaj (de bármilyen hússal lehet készíteni)
  • 2 darab zsemle beáztatva
  • 1 egész tojás
  • 2 ek tejföl
  • 2 db főtt tojás, apróra vágva
  • liszt
  • 1 kisebb sárgarépa kockára vágva és megpárolva
  • 10 dkg gomba párolva
  • 1 cs petrezselyem összevágva
  • 1 kisebb hagyma megpárolva
  • ½ ananász konzerv

Tetejére:

  • 375 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon kissé átpirítjuk. Olajozott tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a húsra simítjuk egyenletesen. A tejfölbe belekeverjük az olajat és a lisztet, majd az étel tetejére simítjuk. Fóliával lefedve puhára pároljuk, majd megszórjuk a sajttal és szép pirosra sütjük.

Forrás: Olcsó receptek – A mindennapok szakácskönyve linkkepOlcsó receptek.hu / Domján Mária receptje alapján.

 

https://olcso-receptek.hu/egytaletelek/rakott-hus-2/