
Vadas
-
6 szelet comb
-
kevés zsír (olaj)
-
1 fej hagyma
-
2 gerezdfokhagyma
-
bors
-
só
-
mustár
-
kristálycukor
-
2 babérlevél
-
4 szál sárgarépa
-
2 szál fehérrépa
-
2 dl tejföl
-
liszt (ha gluténmentesre szeretnénk használhatunk rizslistet is)
-
1 citrom reszel héja+leve( Ha valaki nem szereti,ecettel is helyettesítheti.)Elkészítés:
A hússzeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütöm, majd kiszedem. Megpárolom a visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sárgarépát és a fehérrépát. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a babérleveleket, a borsot, sóval,ételízesítővel cukorral és mustárral ízesítem, és visszateszem a húst. Együtt főzöm kb. 1,5 óráig. Ezután kiszedem a húst, kidobom a babérlevelet, majd mixerrel pürésítem. A lisztes tejföllel behabarom, ízlés szerint ízesítem, visszateszem a húst, és(kokurica liszből készült) spagettivel tálalom.