Vadas

  • 6 szelet comb

  • kevés zsír (olaj)

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezdfokhagyma

  • bors

  • mustár

  • kristálycukor

  • 2 babérlevél

  • 4 szál sárgarépa

  • 2 szál fehérrépa

  • 2 dl tejföl

  • liszt (ha gluténmentesre szeretnénk használhatunk rizslistet is)

  • 1 citrom reszel héja+leve( Ha valaki nem szereti,ecettel is helyettesítheti.)Elkészítés:

A hússzeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütöm, majd kiszedem. Megpárolom a visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sárgarépát és a fehérrépát. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a babérleveleket, a borsot, sóval,ételízesítővel cukorral és mustárral ízesítem, és visszateszem a húst. Együtt főzöm kb. 1,5 óráig. Ezután kiszedem a húst, kidobom a babérlevelet, majd mixerrel pürésítem. A lisztes tejföllel behabarom, ízlés szerint ízesítem, visszateszem a húst, és(kokurica liszből készült) spagettivel tálalom.