Csilis bab (gluténmentes)

50 dkg darált hús
1 zacskó szárazbab
1-2 doboz kukorica konzerv
1 sűritett paradicsom(2dl üveges)
2 kis fej hagyma
1 kaliforniai paprika
izlés szerint zöld csípős paprika
Só, bors, olaj
őrölt chili paprika
1 k.k.őrölt oregánó
1 k.k.őrölt bazsalikom
1 k.k.őrölt petrezselyem
A hagymát,paprikát apró kockára vágom és olajban megpirítom.
Ezután hozzáadom a darált húst és fűszerezem sóval,borssal,oregánóval,bazslikommal, petrezselyemmel és őrölt chili paprikával.
Ha a darálthús megpárolódott(kb. 20 perc),hozzáadom a paradicsom konzervet,kukoricát,megszórom őrölt pirospaprikával és kb. 20 percig tovább főzöm.
Az előzőleg megfőzött babot leszűröm,és ráöntöm az elkészült alapra. A megmaradt bab levével annyira felöntöm hogy épp lepje el. Az egészet még kb 10 percig főzöm,a paradicsom elvileg besűriti.
Ha véletlenül hígra sikerülne, besűrítem (kukorica v. rizs)liszttel.
(A száraz fűszerek adagjai tájékoztató jellegűek,én szeretem ha illatos és fűszeres.)