Joghurtos gombás ragu.

hozzávalók 4 főre

1 kg gomba

1 tk oregánó

1 tk bazsalikom

1 pohár natúr joghurt

1 jó nagy (vagy 2 kisebb) fej hagyma

 olívaolaj

2 dl hideg víz

 

Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel. Kis lángon pároljuk meg az olajban. Közben tisztítsuk meg a gombát és vágjuk csíkokra . Öntsük a párolt hagymára. Loccsintsunk rá a  vizet , majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni. 10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk. A joghurttal még egyszer pár pecig főzzük, majd levehetjük a tűzről.Lehet sűrítésként kevés lisztet is belerakni.

Tésztával tálalom,tetejéje szelet sült húst,és sajtot teszek.