
Joghurtos gombás ragu.
hozzávalók 4 főre
1 kg gomba
só
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
1 pohár natúr joghurt
1 jó nagy (vagy 2 kisebb) fej hagyma
olívaolaj
2 dl hideg víz
Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel. Kis lángon pároljuk meg az olajban. Közben tisztítsuk meg a gombát és vágjuk csíkokra . Öntsük a párolt hagymára. Loccsintsunk rá a vizet , majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni. 10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk. A joghurttal még egyszer pár pecig főzzük, majd levehetjük a tűzről.Lehet sűrítésként kevés lisztet is belerakni.
Tésztával tálalom,tetejéje szelet sült húst,és sajtot teszek.