
Kajszibarack krémleves
Hozzávalók:
6dkg sárgabarack
4 dkg vaj
6 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
2 kk. őrölt fahéj
2 dl tejföl vagy főzőtejszín
Kb. 2l víz
1cs.vanília puding
A barackokat forró, vízbe merítjük 2 percre, majd a héját lehúzzuk,kimagozzuk.
A vajat megolvasztjuk, majd a cukrot megkaramellizáljuk rajta. Beletesszük a barackot, átkevergetjük, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük a vaníliás cukorral, fahéjjal. Felforraljuk.20 perc forralás után a tűzről lehúzva botmixerrel pépesre zúzzuk. A pudingot kevés hideg vízzel, tejföllel vagy tejszínnel simára keverjük, s apránként beleöntjük a forró levesbe.
Hidegen tálaljuk.