Kajszibarack krémleves

Hozzávalók:

 

6dkg sárgabarack

4 dkg vaj

6 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

2 kk. őrölt fahéj

2 dl tejföl vagy főzőtejszín

Kb. 2l víz

1cs.vanília puding

 

A barackokat forró,  vízbe merítjük 2 percre, majd a héját lehúzzuk,kimagozzuk.

A vajat megolvasztjuk, majd a cukrot megkaramellizáljuk rajta. Beletesszük  a barackot, átkevergetjük, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük a vaníliás cukorral, fahéjjal. Felforraljuk.20 perc forralás után a tűzről lehúzva botmixerrel pépesre zúzzuk. A pudingot kevés hideg vízzel,  tejföllel vagy tejszínnel  simára keverjük, s apránként beleöntjük a forró levesbe.

Hidegen tálaljuk.