Mézes-mustáros csirke

* kb. 1 kg csirke mellnyesedék
* 4-5 dkg sütőmargarin vagy vaj
* 2-3 evőkanál (púpos!) méz
* 1-2 diónyi mustár
* 2 dl natúr joghurt vagy kefir V.tejszín
* kb. 1 evőkanál liszt
* ízlés szerint ételízesítő
* só
Egy megfelelően nagy serpenyőben megolvasztom a vajat, beleteszem a csirkét, fehérre sütöm. Ezután megszórom ételízesítővel, hagyom, hogy levet engedjen, és időnként megkeverve nem teljesen puhára párolom. Ezután külön félreteszem a húst és a levét is. A serpenyőbe ezután mézet teszek, és hagyom felforrni, majd beleteszem a mustárt, utána a húst, és ebben a mézes-mustáros mártásban folyamatos keverés mellett teljesen puhára rotyogtatom. Ezután a joghurtot behabarom a liszttel, és az újból felmelegített *saját* levével. Ezzel nyakon öntöm a húst, és hagyom kissé besűrűsödni.

Tálalás tészta- vagy rizskörettel.