Párolt csirkecomb padlizsános mártással

(Tao receptje alapján)

Hozzávalók:

1,5 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2-3 db padlizsán

1dl víz

Kakukkfű

bors

Majoránna

1 evőkanál szójaszósz.

3 kk. ételízesítő

Kb. 1dl tejföl, vagy főzőtejszín

Étkezési keményítő

3 szál sárgarépa

Elkészítés:

„"Vettem másfél fej vöröshagymát és 3 rendes gerezd fokhagymát aprítógéppel finomra vágtam (a munka könnyítése érdekében adtam hozzá 1dl vizet), 1kg csirkecombot tettem a pároló serpenyőbe, arra az aprított hagymát, egy nagyon pici csipet kakukkfüvet raktam rá, és borsot, majorannát. Az egészhez adtam három szál sárgarépát, egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltam, szórtam rá 3 kávéskanál ételízesítőt (Delikát 8), amiben a só is benne van, és fedő alatt pároltam, míg a hús rendesen meg nem puhult.

 Közben a meghámozott padlizsánt kockára vágtam, lesóztam. A húst, amikor a leve jórészt elfőtt, és még épp nem vált le a csontról, kiszedtem, a lecsepegtetett padlizsánt (akár le is lehet egyszerűen öblíteni) beletettem a helyére annyi lével kiegészítve, hogy épp elfedje a padlizsánkockákat. Rövid párolás után (kb. negyed óra forrás) a répát és a padlizsánt kiszedtem külön kistálba, két kanál tejföllel (ha van főző tejszín, azt is szoktam helyette használni), 2dl hideg vízzel és 1ek. étkezési keményítővel botmixerrel összekevertem. Ilyenkor már látszik, hogy milyen sűrű az anyag, ha a mixer nem viszi, folyadék kell még hozzá, ami nyugodtan lehet víz is, csak "szaporítás" esetén utólagos fűszerezés válhat szükségessé. A masszát visszaöntve a serpenyőbe épp egy picit kell "megrottyantani", mivel  a keményítő "nem szereti a főzést".""

Köretnek zöldséges rizst  lehet ajánlani,(én a zöldséget külön tálaltam).