Töltött gombás pizza

 

A pizzatésztát elkészítjük .

 Bucira osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.

 Tésztakorong felére halmozom a tölteléket  megszórom sajtal,(egyik felét szabadon hagyom, ezt hajtom majd vissza a megpakolt felére).

·  Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.

·  160 fokra hőfokra előmelegített sütőbe teszem, kb. 20 percre. Közben ellenőrzöm néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.

Töltelék elkészítése:

Kevés olajon egy karikára vágott hagymát megpirítok,ráteszem a gombát,egy fej fokhagymát,kevés sonkát,4-5 evőkanál paradicsomlevet,csemegekukoricát.Sózom,borsozom,megszórom 2 teáskanál oregánóval, és az egészet kb.10 percig párolom.

Ha elkészült 1 evőkanál tejföllel összekeverem.