
Töltött gombás pizza
A pizzatésztát elkészítjük .
Bucira osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.
Tésztakorong felére halmozom a tölteléket megszórom sajtal,(egyik felét szabadon hagyom, ezt hajtom majd vissza a megpakolt felére).
· Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.
· 160 fokra hőfokra előmelegített sütőbe teszem, kb. 20 percre. Közben ellenőrzöm néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.
Töltelék elkészítése:
Kevés olajon egy karikára vágott hagymát megpirítok,ráteszem a gombát,egy fej fokhagymát,kevés sonkát,4-5 evőkanál paradicsomlevet,csemegekukoricát.Sózom,borsozom,megszórom 2 teáskanál oregánóval, és az egészet kb.10 percig párolom.
Ha elkészült 1 evőkanál tejföllel összekeverem.